Betting på hästar

Betting på hästar

July 23, 2018 0 By Wordpress God

 

Det är många som bettar på hästar. I Sverige är det vanligast att spela på trav medan det i Storbrittanien är vanligare att betta på galopp. Trav är inte bara stort i Sverige utan även i länder som Norge, Finland, Danmark, Frankrike och Belgien.

Svenskarna brukar oftast spela på trav hos ATG. Många tror att det bara går att spela på trav hos ATG, men så är det inte längre. Du kan även betta på trav på de stora bettingsajterna på nätet. Där kan du även spela på lopp som inte finns med hos ATG.

Travbetting hos ATG

Här följer en kort presentation av ATG:s populäraste spelformer:

V75. Varje lördag kan du spela på V75 och ibland även på andra dagar. V75 är ATG:s stora kassako. På V75 spelar du med fasta odds, odds som är fastställda en god tid innan travloppen börjar. Du ska spela på 7 travlopp och försöka pricka in vinnarhästen i varje lopp. Vinster delas även ut för 5 och 6 rätt, men då ger det inte miljoner som en vinst med 7 rätt kan ge.

V65 och V64 fungerar på samma sätt som V75 men då bettar du bara på 6 lopp och vinst ges även för 5 rätt på V65. Om du spelar V64 får du även vinst vid 4 rätt.

Dagens Dubbel är en av ATG:s populäraste spelformer. Du bettar i de 2 lopp som ATG har valt ut och om du prickar rätt i båda loppen vinner du. Du väljer själv hur mycket du satsar i Dagens Dubbel. Du kan spela på Dagens Dubbel varje dag.

V5, V4, V3. Här spelar du på 5, 4 eller 3 lopp. När du spelar på dessa lopp måste du träffa rätt i samtliga lopp.

Travbetting på andra bettingsajter

Den populäraste bettingformen hos många bettingsajter är vinnare och plats. Du kan även spela på vinnare och plats hos ATG. Oddsen kan emellertid skilja sig en del åt mellan ATG och de olika bettingsajterna på nätet. ATG sätter fasta odds i god tid innan loppet startar. Ibland kan du därför få bättre odds hos en bettingssajt än hos ATG, så det kan löna sig att kolla runt. Du kan även spela på svenska lopp hos andra bettingsajter.

Betting på vinnare. Det innebär att du bettar på den häst som du tror kommer att vinna ett lopp.

Betting på plats. Det innebär att du bettar på en häst och om hästen kommer 1:a, 2:a eller 3:a vinner du.

Galoppbetting

I Sverige är galopp inte en så stor hästsport som trav, men i Storbritannien är det den populäraste hästsporten när det gäller betting. Om du gillar att betta på galopp kan du göra det på de flesta bettingsajter. Betting på galopp går till på samma sätt som betting på trav. Den vanligaste spelformen inom galoppbetting är att satsa på en vinnare.