Nybörjare på nätbingo

Nybörjare på nätbingo

March 3, 2018 0 By Wordpress God

 

Jag har envist vägrat att kalla bingo för ett spel. Anledningen till det har varit att det i bingo inte finns något skicklighetsmoment, eller över huvud taget någon chans att påverka utgången. Men när jag nu satt mig ned för att skriva några rader om bingo är jag väl förberedd. Bredvid mig, har jag Nordstedts Svenska Ordbok. I den finns definitionen av ordet spel, och den lyder så som följer: ”sysselsättning som innebär att pjäser eller andra föremål hanteras enligt vissa regler, i tävling med andra deltagare”.

Alltså är bingo enligt Nordstedts definition ett spel, liksom brädspel och alla kortspel utom patiens. Jack Vegas-automater däremot är alltså inte spel. Inte heller de flesta dataspel, eller kasinospel. Intressant.

Efter att alla frågetecken kring definitionen av bingo rätats ut, startar jag ett konto på Paf och är redo att spela. Trots att bingo är ett mycket enkelt spel, är inte allt helt solklart för mig. De gånger jag tidigare spelat bingo kan räknas med fingrarna på en hand.

Musiken och den tecknade mannen som ropar ut alla nummer (säkert finns ett namn för denna eminente herre) gör mitt bingoparti ganska gemytligt trots att jag inte ens behöver kryssa för mina nummer själv. Det görs nämligen automatiskt åt mig. I chatten kan jag prata med andra bingospelare, men jag väljer att vara anonym. Jag har ännu inte lärt mig bingolingo.

Efter kanske fem minuter har någon fått bingo och jag är jag redo att lämna datorn, men partiet fortsätter. Nu spelar vi om två rader, därefter tre, sedan fyra och till sist hela brickan. Nu är jag med på noterna. Men vinner ingenting. Däremot hade jag ganska trevligt för en stund. Och kanske är det vad bingo handlar om.